Обратно към категорията

Обучение на читалищни представители и секретари се проведе в Стралджа

Добавено на: 21.11.2019 14:06
   

„Обща административна компетентност“ беше темата на организираното от Община Стралджа и Регионален експертно-консултативен и информационен център/РЕКИЦ/ „Читалища“, Ямбол обучение за председателите и секретарите на читалища в общината. „Идеята е ръководствата на местните читалища да получат компетентна информация по въпросите, които се налага да решават ежедневно, най-вече свързани с подготовката на документацията“, подчерта в началото на срещата Живка Йорданова, нач.отдел „Хуманитарни дейности“ при общината, представяйки лекторът Иванилина Йовчева, експерт при РЕКИЦ „Читалища“, Ямбол.

След полезната теоретична подготовка читалищните председатели и секретари имаха възможност да участват в практическо занятие. Обучението продължи с въпроси и отговори , решаване на конкретни казуси. За всеки от присъстващите РЕКИЦ осигури методически материали в подкрепа работата на читалищата.


Бяха обсъдени предстоящи културни прояви както и организацията на художествената самодейност по места. Накрая всички получиха книги от общината чрез Библиотека „Г.С.Раковски“ Ямбол, с които да обогатят библиотечния си фонд.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!