Обратно към категорията

Обучение за първа помощ на работното място проведоха от БЧК

Добавено на: 14.02.2020 13:03
   

 На 12 и 13 февруари 2020г., в учебната зала на БЧК – Ямбол се проведоха две обучения по първа помощ на работното място за служители от Областна администрация. Инициативата е в изпълнение на система от мерки за безопасност в организации на публичната администрация, които се въвеждат, за да осигурят по – безопасни условия на труд за служителите си и подобряване безопасността на движение по пътищата.


Мерките и процедурите, които различните публични администрации въвеждат за да подобрят безопасността на своите служители, следва да са съобразени с указанията на международен стандарт ISO 39001:2012. Той определя изискванията за изграждане на система за управление на безопасността на движението по пътищата, която да позволи на организация, която взаимодейства с пътната система, да намали травматизма.


Обученията по първа помощ имаха за цел участниците да придобият конкретни знания и практически умения по оказване на първа помощ на пострадал, за повишаване на тяхната компетентност и способност да реагират адекватно при травми и злополуки, причинени от различни инциденти по време на работа. Обсъдиха се актуални въпроси и конкретни казуси, свързани с мерките за справяне при наранявания, свързани със спецификата на дейността.


Водещи обучители бяха д-р Панайот Попов и Добриела Праматарова, специалист „Първа помощ“ в БЧК-Ямбол, като общия брой на обхванатите е тридесет и един и всеки от тях получи удостоверение за преминат курс по „Първа помощ на работното място”.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!