Обратно към категорията

Огнеборците отбелязват професионалния си празник

Добавено на: 14.09.2020 13:50
Снимки: РСПБЗН-Ямбол
   

Пожарникарите отбелязват професионалния си празник. На 14 септември 1905 година е учредено първото професионално обединение на огнеборците в България.

От днес до 18-ти септември е и традиционното провеждане на „Седмица на пожарната безопасност“.

Регионалната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението в Ямбол е планирала провеждането на дни на отворени врати и открити телефонни линии в участъците си в Ямбол, Стралджа, Болярово и Елхово, демонстрации на гасене на пожари и спасяване на хора в Ямбол и в читалище „Просвета“-Стралджа, занятия в детска градина „Червената шапчица“ в Ямбол и в детска градина „Надежда“ в Елхово, турнир по тенис на маса между огнеборците. На 18 септември ще се проведе и областният етап на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата“.

Наситена с прояви ще е и предстоящата седмица за Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Сливен. Днес там организират тържествено събрание на огнеборците. Деца от групи за предучилищна подготовка от детски градини в гр. Сливен ще станат свидетели на демонстративно занятие в двора на районната служба на 16 септември. Занятия с деца, срещи с пенсионери, дни на отворените врати и други прояви са планирани в Седмицата за пожарна безопасност в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. Огнеборците ще почетат и своите колеги, загинали през годините при изпълнение на служебния си дълг.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!