Обратно към категорията

Огромна подкрепа в интернет за обвинения за хакерската атака Кристиян Бойков

   

Огромна подкрепа в интернет за обвинения за хакерската атака Кристиян Бойков

Продължава скандалът с удара срещу НАП, а политиците си разменят обвинения за това кой и как да поеме отговорността. В социалните мрежи, обаче, расте популярността на обвинения за хакерската атака Кристиян Бойков.
 
20-годишният Бойков се превръща в истинска интернет-сензация. В социалните мрежи беше създадена негова фен-група, в която бе качено и първото му интервю след ареста. В петък той говори единствено пред NOVA.
 
„Това е една сериозна заплаха и пробив на националната сигурност. Отговорността е на цялото правителство, защото гръмна такъв скандал. И те веднага хващат един младеж, който нито има доказателство срещу него, нито нищо, за да замажат положението”, коментира депутатът от БСП и заместник-председател на Комисията по отбрана Николай Цонков.
 
„Трябва да има наказани, ако има пропуски. Не трябва да бъдат героизирани такива момчета и момичета, ако се намери кой е направил пропуска, чиновници държавни служители да бъде направено това, да бъде подобрена защитата. Приоритетите са образование, сега започнахме и  със сигурност, ще стигнем и до кибер. Ние го съзнаваме, но нямаме такива пари в държавата”, коментира бившият вътрешен министър и член на Комисията по отбрана Валентин Радев.
Очаква се в началото на новата седмица НАП да е готов с приложението, което ще позволи на гражданите да направят проверка, дали данните им са изтекли в разпространените файлове.

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 дарина 21.07.2019 20:44

наистина българите са малоумници. НАП ще пуска проверка ? дали това е сигурно или просто ще потвърждаваме в пространството данните си ? Тези, които разбират ,казват, че следващото десетилетие може дасе използват данните, вие тук се самозалъгвате. Само с промяна на реална идентификация- ще се спре изтичането от НАП. Преди това беше Търговския регистър, Агенция по вписванията ,и още други институции.


Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!