Обратно към категорията

Онлайн платформа рекламира Странджа, Сакар и Източните Родопи

Добавено на: 20.11.2019 10:49
   

Нова платформа ще популяризира културата и туризма в Югоизточна България. Платформата носи името „СтраСакИР“ и обединява съкращенията на Странджа, Сакар и Източни Родопи.

„Целта ни чрез това странно име да започнем да популяризираме този, сравнително изостанал вече регион на страната, защото вярваме, че в него има огромен потенциал. И го правим преди всичко заради природата и хората, които все още живеят в региона“, обяви пред БНР Гавраил Гавраилов, който поддържа сайта Rural Balkans. Той сподели своите наблюдения, че през последните години доста млади хора, родени в този регион, го напускат, но за сметка на това го има и обратният процес - интерес на други млади хора, които се заселват там.

Гавраилов даде пример с инициативата „Тур Странджа“ – пешеходен и веломаршрут между Елхово и Ахтопол, която има амбицията да се превърне в българския вариант на пътя Камино.

През последните 100 години районът, на който е посветена платформата, е преживял различни метаморфози и трансформации, изтъкна Гавраил Гавраилов, който като дете, по време на т.нар. Република на младостта, е живял в Болярово две години. „За съжаление държавата така и не успява да оживи този район“, коментира той.

Предстои обявяването на национален конкурс за рекламен плакат на инициативата „СтраСакИР“, съобщи Гавраилов. Той апелира местните хора да бъдат по-активни, защото в момента инициативата набира сътрудници по места.

Според Гавраил Гавраилов запазената природа и упоритостта на местните жители са предпоставка за развитието на силен селски, екологичен и кулинарен туризъм в региона на Странджа, Сакар и Източните Родопи.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!