Обратно към категорията

Освобождават от наем лекари и търговци, които не са работили в рамките на извънредното положение, за периода от 13 март до 13 май

Добавено на: 28.05.2020 15:53
   

Общопрактикуващи лекари и търговци, които не са работили по време на извънредното положение, ще бъдат освободени от дължимите наеми към община Ямбол за периода от 13 март до 13 май. Такова решение беше взето днес от Общински съвет-Ямбол. Лекарите и търговците, които са освободени от наеми, са описани поименно в решението на съвета.

Съветниците гласуваха и предложението на кмета Валентин Ревански за промяна в структурата на общинската администрация с цел намаляване на разходите на общинския бюджет. Общата численост на администрацията се съкращава с 30 щатни бройки - от 181 на 151 служители.

В Обща администрация се създава нова дирекция „Култура, връзки с обществеността и туризъм". Дирекция „Правни дейности" и дирекция „Административно обслужване и логистика" се преобразуват в самостоятелни отдели - отдел „Правни дейности" и отдел „Административно обслужване и логистика". Сектор „Бюджет", сектор „Човешки ресурси" и отдел „Бюджетно счетоводство" се обединяват в отдел „Бюджет, човешки ресурси и бюджетно счетоводство". В Общата администрация продължава да функционира сектор „Подпомагане и осигуряване работата на Общински съвет".

В Специализирана администрация се запазват дирекция „Устройство на територията и строителството", дирекция „Общинска собственост и икономически дейности" и дирекция „Сигурност, превенция и опазване на обществения ред". Дирекция „Местни приходи" се преименува на „Местни приходи и център за административни услуги (ЦАУ)". Дирекция „Стратегии и програми", дирекция „Хуманитарни дейности" и дирекция „Регистрация и гражданско състояние" се трансформират в самостоятелни отдели – отдел „Европейско финансиране и програми", отдел „Хуманитарни дейности" и отдел „Регистрация и гражданско състояние".

Бяха приети Наредбата за изменение на наредбата за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, както и Наредба за условия и реда за финансово подпомагане дейностите на спортните организации и експлоатация на спортните обекти и съоръжения в община Ямбол.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!