Обратно към категорията

Отбелязваме Световния ден на театъра

Добавено на: 27.03.2024 07:35
   

Световния ден на театъра отбелязваме на 27 март. Тази вечер ще бъдат връчени националните награди за сценични изкуства ИКАР.

Постановката „Всичките наши тела“ по текстове на Георги Господинов донесе три номинации за наградите на ямболския Драматичен театър „Невена Коканова. Те са за режисьора Мартин Киселов, за авторската музика на Калин Николов и за поддържаща мъжка роля - на ямболския актьор Вълчо Янев за ролята на Дядото в постановката.

Най-престижните награди за сценични изкуства у нас ще бъдат раздадени за 50-и юбилеен път и ще отличат творци в 23 категории. И тази година сцената на Народния театър „Иван Вазов“ ще е домакин за творците и техните най-високи постижения за изминалия театрален сезон.

Три са специалните награди. На доц. д-р Биляна Томова е присъдена за постижения в преподавателската дейност. Сценографът Вечеслав Парапанов ще бъде удостоен с наградата за чест и достойнство на председателя на САБ Христо Мутафчиев. Тази година актрисата Мария Каварджикова ще излезе на сцената за да получи приза за изключителен принос към българския театър.
Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!