Обратно към категорията

Отложиха точката за числеността на "Синята зона"

Добавено на: 25.11.2019 11:21
   

Предложенията на гражданите за „Синята зона“ се очаква да бъдат гласувани още на следващото заседание на Общинския съвет. Кметът Валентин Ревански оттегли до следващата сесия предложението си за съкращаване на щатната численост на Общинско предприятие „Платени паркове и зони“. Мотивите му затова бяха, че е получил сигнали, както от съветници, така и от граждани, че не е целесъобразно да се премахват смените на репартиращия паяк в почивните дни. Причините за това са, че има редица нарушители, които препречват улици и изходи за леки и товарни автомобили.

Наред с това днес изтича и срокът за прием на становища от граждани във връзка с допитването за въвеждането на абонаментни планове за паркоместа в близост до работните места на хората. Идеята е основно да се разтоварят улиците и паркингите около „Синята зона“. От направения анализ за заетостта на паркоместата в различни часове на работното време на „Синя зона“ става ясно, че в момента около 350 паркоместа средно са свободни през деня, докато улиците в съседство са задръстени от автомобили.

Така решението за съдбата на общинското предприятие и за самата „Синя зона“ ще бъде взето, след като се анализират и данните от общественото допитване с гражданите.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!