Обратно към категорията

Пет ямболски фирми за автобусни превози одобрени по схемата за подкрепа при пандемия

Добавено на: 10.12.2020 08:51
   

Пет ямболски фирми за автобусни превози и една тополовградска ще получат помощ от държавата по процедурата „Подкрепа за малки и средни предприятия, извършващи автобусни превози, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“. Общата сума, която им се отпуска безвъзмездно е в размер на 365 715 лв., научи 999 от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията одобри за финансиране първите 208 заявления на автобусни превозвачи, от първата оценителна сесия. Одобрените до момента заявления на превозвачи от страната са на обща стойност близо 14 милиона лева.

В максимално кратки срокове министерството ще пристъпи към сключване на договорите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с одобрените кандидати. Допълнително ще бъдат публикувани резултатите от оценката на останалите заявления от първата сесия, работата по които продължава.

Продължава работата и по втората оценителна сесия, предстои списъците с одобрените участници да бъдат публикувани. Двете сесии включват 639 проектни предложения, подадени в определените срокове.

21 фирми са получили откази, основно по причини, че транспортната дейност не е основната, която развиват, или не могат да докажат поне 20 % спад от оборота си вследствие на пандемията. Петима превозвачи са оттеглили заявленията си преди отварянето им от оценителната комисия. 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!