Обратно към категорията

Петя Василева представя "Алхимия" в галерия "Жорж Папазов"

Добавено на: 14.03.2024 08:47
   

В навечерието на поредния Маскараден фестивал „Кукерландия“ Петя Василева, фотограф, идеен автор и концептуалист, открива своята четвърта самостоятелна изложба, наречена „Алхимия“. Фотоизложбата в Художествена галерия „Жорж Папазов“ е  съпътстващо събитие в предстоящия 20-ти юбилеен Международен фотоконкурс „Кукерландия“.

„Алхимия“ на Петя Василева включва 20 кадъра, които пресъздават света на цветята, пренесен във вълшебна лаборатория. Природата и всичко, което се случва с нея е един алхимичен процес. Магия и изкуство са преплетени в тази изключителна фотографска експозиция.

Петя Василева е артист на Международната фотографска асоциация с титла AFIAP, носител на призови отличия в престижни конкурси в България и чужбина – сред тях първо място в Международния фотографски конкурс „Брегове, срещи, светове“ на Университета в Кьолн, първа награда за България в Международния конкурс „L’Alliance Française“ в Париж, златен медал от The Nordic Society of Photography Scandinavian International Exhibition of Photography 2021 и много други.

Василева има три отличия през годините от Международния фотоконкурс „Кукерландия“, тя е в състава на журито на миналогодишното и тазгодишното издание на форума.

Организатори на изложбата са общините Ямбол и „Тунджа“, както и Художествена галерия „Жорж Папазов“. Официалното откриване на „Алхимия“ е на 14 март в 18.00 часа.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!