Обратно към категорията

Писмо в бутилка от 1946 г. откриха в с. Бояджик (видео)

Добавено на: 09.06.2020 18:09
   

Има много истории за писма в бутилки и минават дълги години преди да бъдат открити и прочетени.
При подмяна на водопровода по ул. "Търговска" в с. Бояджик, от работниците, е намерена бутилка с писмо, поставена в основите на мост, чийто строителство започва на 30 октомври 1946 г., разказа пред 999 Елена Маджарова - кмет на с. Бояджик.


Мостът и улицата са изградени по инициатива на ръководството на Отечествения фронт, който тогава е на власт. В писмото са изброени жители на с. Бояджик, майстори зидари, които извършват строителството. В строителството участва и военна рота от гр. Сливен. Кмет на селото е бил Иван Стоянов Парапанов, а секретар - бирник Колю Господинов Тодоров. Писмото е редактирано от Даню Данев Пенев и Мирчо Динев Даскалов.
..."Написаните няколко думи и имена в настоящето листче нека служат за ярък пример и урок на нашите потомци, които след десетки години при развалянето основите на построявания сега мост, как техните бащи и деди строят за идното си поколение при наличността на най-голямата свобода, с която до сега се е ползвал българския народ - свободата, която даде ОФ на българския народ."...


Маркери: години, Бояджик

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!