Обратно към категорията

Поетичен спектакъл „Възкресение, Подвиг, Гордост“ в Областна администрация

Добавено на: 02.03.2020 18:18
   

В навечерието на 3 март по инициатива на областният управител на област Ямбол Димитър Иванов в Областна администрация се проведе събитие под надслов „Възкресение, Подвиг, Гордост“, посветено на националния празник.

Гости на събитието бяха кметът на Ямбол Валентин Ревански, кметът на Елхово Петър Киров, на община Стралджа Атанас Киров, председателите на ОбС Ямбол и „Тунджа“ Антон Шиков и Нели Славова, директори на държавни и общински институции в Ямбол и областта.

Открита бе изложба „Освобождението“ с творби от фонда на Художествена галерия „Жорж Папазов“ Ямбол. Уникални творби на Борис Ангелушев, Георги Попиванов, Иван Димов, Георги Янакиев представящи нашето славно и героично минало са изложени във фоайето на администрацията.

Историкът от РИМ Ямбол Христина Женкова говори пред гостите за историческия смисъл на датата, за събитията преди 142 години, за края на една война и началото на съграждането на един свободен народ.

В музикално-поетичния спектакъл посветен на 3 март се включиха деца от ДГ „Пламъче“ и клуб „Млад възрожденец“, Елена Калчева с изпълнение на стихотворението „Обесването на Васил Левски“ и Анна Иванова с изпълнение на химна на България „Мила Родино“.

Областният управител Димитър Иванов се обърна към гостите на събитието с думите: „Има идеи, ситуации, проблеми, в които сме различни, има ситуации, в които търсим общи решения, най-добри за хората и обществото. Но има дни, исторически събития, които отбелязваме и са нещото, което ни прави единни. Националният празник е такава дата, която всички различия, политически, исторически, ... трябва да бъдат на заден план. Защото не можем да бъдем нация, ако не уважаваме, почитаме и се гордеем с националния си празник“.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!