Обратно към категорията

Поредно споразумение за нарушена карантина в Ямбол

Добавено на: 07.10.2021 11:10
   

Поредно съдебно дело срещу нарушител на наложена му задължителна карантина приключи със споразумение в ямболския районен съд.

„Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. Разбирам споразумението. Последиците от него са ми ясни. Съгласен съм с тях и декларирам, че се отказвам от разглеждане на делото по общия ред“, заяви подсъдимият пред съда, след като прокурорът представи постигнатото между него и защитата споразумение. Хр. С. Хр. бе обвинен затова, че на 16 ноември 2020 г. не е бил открит на посочения от него адрес на ул. „Огоста“ в Ямбол. По същото време – от 10 ноември до 23 ноември със заповед на РЗИ му е била наложена карантина като заразоносител на коронавирус. Оправданието му, че е излязъл от дома си, за да му бият обезболяваща инжекция, в случая не е помогнало, тъй като затова е трябвало да получи специално разрешение от здравната инспекция. С негово съгласие вече е в сила наложената му пробация със задължителна адресна регистрация и срещи с пробационен служител за период от 8 месеца.

Пет от образуваните в ямболския районен съд дела за подобни провинения са приключили тази година със споразумение, само едно е с присъда, установи проверка на 999. Само едно от споразуменията е за условно лишаване от свобода за 3 месеца и глоба от 10 хиляди лева и за него се е съгласил реабилитиран гурбетчия от село Скалица. Останалите споразумения са за пробация.  

През юли тази година Ямболският районен съд наложи глоба от 10 хиляди лева и условно лишаване от свобода за 3 месеца на друг мъж от Ямбол. Той се завърнал от Белгия през май миналата година, когато за всички влизащи в страната се налагаше задължителна карантина от 14 дни със заповед на здравния министър. При проверка полицейските служители обаче не го открили в дома му. Пред тях съпругата му казала, че отишъл до близкия магазин за цигари, а той самия по-късно - че бил до аптеката за лекарства.  


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!