Обратно към категорията

Пожар изпепели 40 декара пшеница в Гранитово

Добавено на: 28.06.2020 08:48
   

40 декара от пшеничен блок бяха изпепелени в събота при пожар в землището на елховското село Гранитово. Сигналът е получен в оперативния център на Регионалната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението в 21:15 часа на 27 юни.  Три пожарни автомобила от РСПБЗН – Елхово са се борили със стихията. Спасени са 400 дка посеви пшеница.

Общо 78 пожара са възникнали вчера в страната. От тях 10 са в житни блокове.

40 декара житен масив изгоря в свиленградското село Левка. Пожари са унищожили в събота и 30 декара пшеница в Бяла Слатина, около 200 декара с ечемик и още толкова стърнище в монтанското село Василовци, 1000 декара пшеница в местността „Медоносен лиляк“, община Хайредин.

Два пъти за един ден пожарникарите са вдигани по тревога в град Любимец. В 12:46 часа в ОЦ при РДПБЗН - Хасково е постъпил сигнал за пожар в житен масив в землището на гр. Любимец. Произшествието е ликвидирано с 5 пожарни автомобила. Унищожени са 700 декара ечемик, спасени 5000 декара житни посеви.

В 18:15 часа в ОЦ при РДПБЗН - Хасково е получен нов сигнал за пожар в житен масив в землището на гр. Любимец. Произшествието е ликвидирано с 1 пожарен автомобил. Унищожени са 7 декара житни посеви, спасени житни посеви 100 декара.

По същото време пожарникари от Шумен са гасили пламъци в житен масив в село Струино. Там са изгорели 10 дка посеви пшеница, спасени са 120 дка посеви.

В 22:54 часа по тревога са вдигнати и огнеборците в Силистра след сигнал за пожар в житен блок в землището на село Сърпово. В гасенето са се включили и петима доброволци от селото. Унищожени са 90 дка житен блок, спасени 450 декара житен блок.

Снимката е илюстративна


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!