Обратно към категорията

Пожар изпепели 800 дка храсти в Малко Шарково

   

Пожар изпепели 800 дка храсти в Малко Шарково

Още 300 дка са унищожени от огнена стихия край Голям манастир. И през следващите 3 дни остава висок рискът от пожари в много области на страната, в това число Ямбол, Сливен, Хасково, Бургас. 

Пожари вилняха през почивните дни в Странджа планина и Манастирските възвишения.   
7 противопожарни екипа, горски служители и служители на община Болярово са се включили в гасенето на пожара в землището на село Малко Шарково, съобщават от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. Огънят е тръгнал в ранния следобед в събота от сухи треви и храсти и бързо се е разраснал при това в силно пресечен терен, което допълнително затруднява пожарогасенето. Пожарът е ликвидиран на площ от около 800 дка сухи треви и храсти.
Предния ден вечерта е получен сигнал за пожар в сухи треви и храсти между тунджанското село Голям Манастир и тополовградското Доброселец. В ликвидиране на произшествието са участвали 5 пожарни автомобила от регионалните дирекции на Ямбол и Хасково. Огънят е изпепелил 300 дка сухи треви и храсти. 
И през следващите 3 дни остава висок рискът от пожари в много области на страната, в това число Ямбол, Сливен, Хасково, Бургас. Екстремална ще е ситуацията най-вече в сряда, сочат данните на Националния институт по метеорология и хидрология.

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!