Обратно към категорията

Предстои ремонт на жп гара Ямбол

Добавено на: 12.11.2019 10:06
   

Приключи проектирането на гарите Ямбол, Шумен и Септември и вече се подготвят процедурите за стартиране на строителните дейности за тяхната цялостна модернизация. Това заяви в интервю за Economic.bg Красимир Папукчийски, генерален директор на ДП „НК Железопътна инфраструктура“.

Проектирането е извършено със средства от републиканския бюджет в размер на 500 000 лв. Към момента е стартирана модернизацията на гара Айтос, като до средата на 2020 г. е планирано да започне и тази на гарите Ямбол, Стамболийски, Шумен и Септември.

Прогнозната стойност на предвидените строителни работи е в размер на 8 961 371 лева с ДДС, като средствата също са осигурени от републиканския бюджет.

На 30 септември бе подписан договорът за реконструкция на стрелковото развитие на гара Зимница и рехабилитация на контактната мрежа в гарите Зимница и Стралджа. Стойността му е 27.5 млн. лева без ДДС, а срокът за изпълнение - 36 месеца, припомни Папукчиев.

48 месеца пък е срокът за изпълнение на подписания на 3 октомври договор по проекта „Проектиране и изграждане на системи за сигнализация и телекомуникации а по железопътната линия Пловдив-Бургас“.

До средата на 2020 г. от компанията се надяват да стартира и ремонтът на гара Нова Загора.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!