Обратно към категорията

ПРЕЛЯЛ ЯЗОВИР НАВОДНИ МАГИСТРАЛА ТРАКИЯ

   

ПРЕЛЯЛ ЯЗОВИР НАВОДНИ МАГИСТРАЛА ТРАКИЯ

Участъкът от магистрала "Тракия" в района след пътен възел Мухово – километър 36-ти, вече е отворен за движение.
Заради преливащ местен микроязовир, от 3 ч през нощта движението на превозните средства в района беше спряно и пренасочено през стария път за Ихтиман. Беше прокопан канал, за да се оттичат водите от язовира и да се предотврати подкопаване на основите на магистралата.
"Вследствие на обилния дъжд, който се е изсипал вечерта,е прелял този микроязовир, с което е нарушил основите на колоните, с реална опасност някоя да поддаде и да има по-неприятни последствия. Ние в момента отклоняваме водата по ново трасе, за да може да почне попълване на образувалите се дерета", заяви Георги Стоянов - ръководител на звено в "Автомагистрали" ЕАД: 
"Единият язовир, нормално е когато има високи дъждове, затова има и преливник, затова и си прелива и се изтича водата в дерето, тя си отива в другия язовир, оттам си отива в реката, нито хора ще бъдат заляти, нито магистралата е залята", допълни Калоян Илиев - кмет на Ихтиман
Работата по укрепване на основите на магистралата ще продължи и утре. Властите уверяват, че няма опасност за местното население и няма опасност от преливане на други язовири в страната.

Снимката е на Петър Толев, публикувана във Фейсбук групата "Ямбол шофьори"

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!