Обратно към категорията

*Обновена: Пренебрегнат случай или пациентска драма (ВИДЕО)

Добавено на: 13.11.2022 14:06
   

Сигнал до Радио 999: „Пресен случай с мен снощи, 12.11.2022 г. Беше ми отказана 3 пъти спешна помощ и се наложи с всички сили едва вървяща да отида до се саморазправям“. Това ни написа Мариана Андреева, която изпрати и видеозапис на случая.
Мариана е на 43 години от Ямбол. Разказва, че преди година е преживяла инсулт. Сега често получава паник атаки и нервни кризи. Търси спешна помощ. Видимо от снимката в събота вечерта /12.11./ тя е позвънила на 112. Неизвестно защо от там са прекратили разговора.
Жената търси помощ на телефони, които открива в интернет. От там и отказват съдействие, защото по наредба сигналът трябва да бъде подаден до 112, научи Радио 999.
След посещение на Спешно отделение на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ - Ямбол и ЦСМП, напрежението ескалира.
От свои източници в лечебното заведение научихме, че познават добре жената. Имало е случай, при който агресивно е нападнато медицинско лице в дома и.
Прокуратурата и полицията са уведомени за случая от съботната вечер и работят по него.
Коментарите оставяме на вас.

Позиция на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ и ЦСМП относно медийна публикация в Радио/ТВ 999
????Медиците и ръководствата на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ и Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в Ямбол категорично изразяват своето несъгласие с опитите за медийни сензации във връзка с публикация от 13 ноември на Радио/ТВ 999. Опитите за внушения не са в помощ нито на лекарите, нито на пациентите, още по-малко на обществото ни.
????Недопустимо е, случаите на агресия срещу медицински екипи да се представят като зрителски сигнал. Сигналите се подават за нередност, а такава категорично от страна на медиците няма! Считаме, че професионалното журналистическо отразяване изисква точност, обективност и проверка на фактите, каквито в случая не са направени.
????Част от публикувания видеоклип е заснет в Спешно приемно отделение на болницата, което няма никакво отношение по казуса. Въпросната публикация е едностранчива, не са потърсени за коментар засегнатите страни до пълното изясняване на обстоятелствата. Къде отива ролята на журналистите, ако медиите публикуват всеки видеоклип заснет собственоръчно с телефон?!
????Във видеоклипа жената твърди, че е потърсила помощ на тел. 112 и са ѝ отказали, но от медията не са проверили това така ли е. Ясно се вижда, как авторката на видеоклипа нахлува в ЦСМП. Пациентката проявява вербална агресия, използвайки нецензурни думи. Прави опит и за физическа саморазправа, отправя заплахи срещу дежурната лекарка, която уплашена се заключва в кабинета си.
????Въпреки агресията, останалите от дежурния екип реагират изключително професионално. Още повече, че пациентката е в състояние на афект, както и самата тя твърди – в момент на паник атака и с нервна криза. Опитват се да я успокоят чрез разговор, след което ѝ поставят инжекция с „Диазепам“, за което самата тя е потърсила помощ и състоянието ѝ го е налагало.
????Призоваваме агресията и неистината да не бъдат прокламирани! Подобни публикации разрушават и без това крехката връзка между лекар и пациент, наречена ДОВЕРИЕ.

С уважение към работещите в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ - Ямбол:
„Радио 999“ като медия, винаги е защитавала интереса на гражданите. Ако сте се почувствали засегнати, извинете ни. Но видеото, което публикувахме, не е едностранчиво. Напротив, в него се вижда, че медиците реагират адекватно в тази ситуация.
Текстът към публикацията ни, която посочвате, е красноречив и точен. Той се базира на факти. Наш репортер е разговарял с представители на лечебното заведение, но коректно е скрил името на източника.
Фокусът ви би трябвало да е насочен в друга посока, а не към нас, че си вършим работата.
Ние, като медия, не сме нарушили нито един стандарт.
„Радио 999“ ще продължи да публикува всеки сигнал за нередност в България. Знаем, че винаги ще има недоволни. Ние просто си вършим работата. И знаем как.

Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!