Обратно към категорията

През февруари изтича валидността на 1061 лични документи в област Ямбол

Добавено на: 04.02.2020 15:30
   

През настоящата година изтича срока на валидност на голям брой документи за самоличност. По статистически данни през април документите, чиято валидност изтича са четири пъти повече от тези през февруари, а всеки следващ месец броя расте.

В тази връзка Ви уведомяваме, че  заявление за подмяна на български личен документ може да се подаде преди изтичане на срока на валидност.

Всички граждани с постоянен адрес на територията, обслужвана от ОДМВР- Ямбол, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи във всяко едно от звената БДС на територията на областта. 

 -сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Ямбол;

 -гише „БДС“ в Районно управление Елхово;

 -гише „БДС“ в Районно управление Стралджа.

Получаването на готовите документи се извършва в звената, където са подадени заявленията.

Мярката е с цел създаване удобство за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор на предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес, както и за облекчаване на по-натоварените звена БДС.

Гражданите, притежаващи валиден български електронен подпис могат да подадат заявление за издаване на лична карта и паспорт по електронен път, чрез портала за електронни административни услуги на МВР на интернет адрес: e-uslugi.mvr.bg.

За Ваша информация на интернет страницата на ОДМВР – Ямбол ежедневно се публикува информация за приетите заявления в звената „БДС“.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!