Обратно към категорията

Президентът Радев ще приветства участниците в Националния турнир по утринна гимнастика "Ямбол 23" и "Президентския тест"

Добавено на: 20.05.2023 07:02
   

На 20 май, събота, в Ямбол държавният глава Румен Радев ще приветства участниците в Националния турнир по утринна гимнастика „Ямбол 23“ и в „Президентския тест“, част от инициативата „Спортувай с президента“.

Двете спортни събития ще се проведат в Линеен парк „Тунджа“ и ще започнат в 10.00 часа. Организатор е Община Ямбол. Над 500 ученици от цялата страна ще изпълнят съчетанията си в турнира по гимнастика и след това ще премерят сили в „Президентския тест“, който дава възможност на деца и младежи да демонстрират своите физически способности и чиято основна цел е да насърчи активния и здравословен начин на живот на младите хора.

За Втория турнир по утринна гимнастика „Ямбол ’23“ подготовката е осъществена с методическото съдействие на Национална спортна академия „Васил Левски“ – град София.

Целта на спортното събитие е да се развие и популяризира утринната гимнастика в училищата, да се насърчи физическата активност сред подрастващите и да излъчи победители в отборната надпревара, както и в индивидуалното състезание на спортните водещи (капитани) в различните възрастови групи (дивизии).

Право на участие имат момичета и момчета, ученици от 1 до 12 клас.

Дивизиите са разпределени по следния начин:

 - първа дивизия (момичета и момчета) и включена сборна група: от 1 до 4 клас;

- втора дивизия (момичета и момчета) и включена сборна група: от 5 до 7 клас;

- трета дивизия (момичета и момчета) и включена сборна група: от 8 до 10 клас.

- четвърта дивизия (момичета и момчета) и включена сборна група: от 11 до 12 клас.

 Всеки отбор ще трябва да изпълни последователно и без прекъсване гимнастически комплекс от общоразвиващи упражнения (КОРУ) под музикален съпровод с помощта на своя спортен водещ (капитан).

Инициативата „Спортувай с президента“ има за цел да оцени общата физическа годност на децата и е цялостна програма за мотивация и физическо възпитание на децата.

Комплексът от изпитания включва седем популярни двигателни упражнения за измерване на сила, издръжливост, бързина, ловкост и гъвкавост. Тестът е със състезателен характер и ще постави участниците в среда на конкуренция, като фактор на въздействие за максимално разгръщане на способностите.

Системата за оценяване на физическата годност включва покриване на нормативи, отчитане на резултати от независим наблюдател и оценъчна скала, която ще бъде публикувана на интерактивна карта след обработка на данните.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!