Обратно към категорията

Приключи ремонтът на горските пътища край границата

Добавено на: 26.10.2022 16:12
   

Приключи ремонтът на горските пътища около българо-турската граница на територията на област Ямбол, съобщи пред журналисти областният управител Георги Чалъков. Отменено е обявеното с тази цел на 23 септември частично бедствено положение в крайграничните ямболски общини Елхово и Болярово.

По думите му досегашното лошо състояние на довеждащите пътища до границата с Турция е подобрено. Трасетата са заравнени и укрепени с инертни материали, след образувалите се множество коловози от дъждовете през отминалите есенно-зимни сезони.

„Естествено, че това подобри работата на Гранична полиция, жандармерията, армията и всички институции, които са ангажирани с охраната на границата, но дали е повлияло на трафика, рано е да се каже все още. Но улесни работата тези служби“, каза Чалъков.

След зимния сезон обаче ще се наложат нови дейности с дълготраен ефект. Близо 10 години, след изграждането на преградното съоръжение по границата, ремонт на пътищата дотам не е правен, подчерта областният управител на Ямбол.

„Трябва да се направи оттук нататък проектиране за стабилизиране на тези пътища, естествено - и осигуряване на средства за техния вече основен ремонт. Това предстои да стане с отпускане на средства през държавния бюджет с капиталови разходи“, каза още той.

Източник: БТА


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!