Обратно към категорията

Професионалната паралелка в Болярово за готвачи вече е факт

Добавено на: 05.09.2022 14:33
   

Нови кабинети изграждат в Средно училище “Д-р Петър Берон” преди новата учебна година. А на 12 септември канят всички граждани на “Открита библиотека” на Кооперативния пазар в Болярово

„Открита библиотека“ е инициативата на Средно училище „Д-р Петър Берон“, чрез която се цели художествена литература от библиотеката на учебното заведение да си намери нови собственици. Книгите, които са в излишък на училището, ще бъдат изложени на 12 септември от 9 до 13 часа на Кооперативния пазар и ще се раздават напълно безплатно на гражданите, които проявят интерес към тях.

На 24 август от Министерството на образованието и науката потвърдиха, че ще финансират проект на СУ „Д-р Петър Берон“ за цялостно обновяване на библиотеката му. По Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“, модул „Библиотеките като образователна среда“, се отпускат 3600 лв. С тях ще бъдат закупени нови книги, необходими за образователния процес на учениците, както и оборудване за нов кът за четене. Паралелно с това се предвиждат литературни беседи, кампании по съвместно четене, състезания по краснопис и др. Занятия ще се провеждат и в библиотеката на НЧ „Възраждане-1912“ с цел децата да припознаят библиотеката като институция в града и да се събуди интереса им към книгите.

Това е третият проект, който СУ „Д-р Петър Берон“ защити успешно само за едно лято. 28 хиляди лева е сумата, която се очаква да бъде възстановена по бюджета му за летните лагери на 50 деца във Великотърновско и Трявна по националната програма „Отново заедно“.

По друг проект са назначени две млади момичета - образователни медиатори. Финансирането за тях е по Национална програма „Подкрепа на образователните медиатори и социалните работници“. По тази програма образователен медиатор е назначен и в ОУ „Стефан Караджа“ – Стефан Караджово.

Най-очакваната добра новина за всички беше успешно проведеният първи прием на осмокласници в новоразкритата професионална паралелка за готвачи. 19 ученика са приети в нея.

С отпуснатите 50 хиляди лева от общината пред приключване е и ремонтът и оборудването на специализирания кабинет, в който ще водят практическите си занимания. Паралелно с това се изгражда и кабинет на ресурсен учител.

Училищния праг на 15 септември ще прекрачат 10 първокласници, като за тях са подготвени приятни изненади. Както всяка година, така и сега, подаръци за всички първокласници са осигурени и от кмета на общината.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!