Обратно към категорията

Професор Жени Захариева гостува на Ямбол

Добавено на: 08.06.2021 09:04
   

Музикално-поетична вечер с проф. Жени Захариева /пиано/ и поезията на Ненчо Добрев ще се състои тази вечер в Културно-информационния център „Безистен“ в Ямбол.

За професор Захариева няма нужда да се разказва много, тя се радва на многогодишна успешна кариера, концертира по целия свят и е носител на редица престижни награди в България и чужбина. Интересно е да се отбележи нейната връзка със семейството на Шуман и по-конкретно с Клара Вик-Шуман, която е прекрасна пианистка, композитор и майка на пет деца. Професор Захариева е инициатор на възстановяването на легендарното старинно пианофорте, принадлежало някога на Клара, част от колекцията на музей в Браницшлос (Германия). Тя е първият пианист, изнесъл концерт и записал компактдиск на този инструмент след реставрацията. За тази своя инициатива професор Захариева е наградена с орден от германското правителство.

Тази вечер тя отново ще свири творби на Шуман, както и на Шопен и други.

А стиховете на Ненчо Добрев ще са в изпълнение на актрисата Велика Видева.

Ненчо Добрев е роден през 1963 г. в гр. Ямбол. Живее в Пловдив. Автор е на разкази, поезия, епиграми, фейлетони. През 2001 г. публикува стихосбирката "Послания за криле". През същата година е приет за член на дружеството на ямболските писатели. Негови текстове са излизали във в. "Стършел", "Папагал", "Трудово дело", "Литературен фронт"и др.

Началото на музикално-поетичната вечер е от 18:00 часа в Културно – информационен център „Безистен”, вход: свободен.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!