Обратно към категорията

Прокуратурата възложи проверка за замърсяването на Тунджа

Добавено на: 22.04.2020 14:55
   

Районна прокуратура – Ямбол започна проверка по сигнала за замърсяването на река Тунджа и разпореди комплексна проверка по случая, съобщават от там. Проверката е възложена на ОД на МВР – Ямбол, РЗИ – Ямбол, Басейнова дирекция „Източнобеломорски район” – Пловдив и РИОСВ – Стара Загора и трябва да установи извършено ли е престъпление от общ характер.

В хода на проверката трябва да бъдат установени всички лица, които могат да дадат информация по случая и от тях да бъдат снети подробни писмени сведения. Трябва да се установи източникът на замърсяване на водите в реката (оцветени в розов цвят, което е видно и от журналистически кадри). Трябва да бъдат установени и причините, довели до замърсяването.

По време на проверката ще бъдат извършвани периодични изследвания на водата в река Тунджа (два пъти седмично), които да установят дали същата към момента е замърсена и представлява ли опасност за живота и здравето на хората. Ще бъде установено и дали компетентните по случая институции са предприели действия и ако да - какви.

Комплексната проверка трябва да бъде осъществена в срок от 30 дни. След нейния край компетентните институции трябва да извършат обобщен доклад за установените факти и обстоятелства, който да бъде предоставен на наблюдаващия прокурор за последващи действия, се казва още в прессъобщението от прокуратурата.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!