Обратно към категорията

Пускат автобус от Стралджа до Люлин

Добавено на: 07.04.2020 09:33
   

Село Люлин вече ще има обществен превоз от общинския център Стралджа. „Разбира се, това ще стане след отшумяването на пандемията, защото в момента до Люлин не пътуват никакви автобуси“, коментира пред 999 кметският наместник Росица Тодорова. Тя обясни, че преди обявяването на извънредното положение до Люлин е имало редовни автобуси от областния град Ямбол, както и към Бургас, но никога не е имало директна връзка със Стралджа, а всички документите за гражданско състояние, имоти и други се издават именно от общината.

На 26 март общинските съветници приеха предложението на общинската администрация автобусът от Стралджа, който пътува всеки работен вторник през селата Воденичане, Палаузово, Недялско, Богорово, Първенец, Правдино, Войника, Тамарино, Саранско, Каменец и Поляна и обратно, да влиза и в село Люлин. Това ще става при при предварителна заявка от кметския наместник Росица Тодорова до шофьора на автобуса. Засега обаче хората продължават да пътуват при необходимост само с личните си автомобили или молят за услуга съседите си.

В Люлин ще получат със закъснение, но не повече от ден, и пенсиите си. Причината за това е, че колата на „Български пощи“, която доставя пратките и парите, пътува до селото само 3 пъти в седмицата. Но пък пощенската станция вече е подготвена за изплащането на парите на възрастните хора. Пощальонката, която е и местна жителка, е извършила дезинфекцията, а утре при изплащането за реда на влизане ще следи и самата кметска наместничка Росица Тодорова.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!