Обратно към категорията

Първи детски турнир по стрелба с лък "Диана" през уикенда в Ямбол

Добавено на: 22.02.2022 10:54
   

Първи детски турнир по стрелба с лък за момичета и момчета от 11 до 14 години, наречен на името на римската богиня на лова Диана, ще се проведе на 26 и 27 февруари, събота и неделя, в Спортна зала „Диана“ в Ямбол.

Състезанието ще бъде индивидуално и отборно в категориите „Олимпийски стил“ и „Компаунд“, а системата за провеждане ще се състои според Наредбата на Българската федерация по стрелба с лък за 2021 – 2022 година.

Надпреварата се осъществява с любезното съдействие на Община Ямбол, Регионален исторически музей – Ямбол и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни – Ямбол.

Съботният ден ще бъде посветен на всички деца до 14-годишна възраст, които искат да опитат стрелба с лък. Те ще имат възможността да го направят от 13:00 до 15:00 часа, подпомагани от опитните състезатели и треньори на Спортен клуб по стрелба с лък „Робин Худ“ – София. Важно е придружителите на децата да приготвят чисти спортни обувки, които да се използват вътре в залата.

В неделя от 10:00 до 15:00 часа ще се проведе същинската част на надпреварата. Тя ще стартира с прострелка и серии AB/CD от 10:30 часа до 11:00 часа.

Официалното откриване на състезанието е от 11:10 часа, следват квалификации 1 и 2 от 11:20 часа до 14:20 часа и церемонията по награждаването и закриването на турнира от 14:30 часа.

Всички участници, подали предварителна заявка, предоставена от организаторите по време на програмата, в 16:00 часа ще се запознаят с историята на област Ямбол с безплатно посещение на Регионален исторически музей – Ямбол.

Състезанието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!