Обратно към категорията

С раници и помагала си тръгнаха от лятното училище децата в Кукорево и Завой

Добавено на: 07.09.2021 15:24
   

В истински празник се превърна последният ден от лятното училище в с. Кукорево. Пред своите родители бъдещите първокласници демонстрираха какво са научили по време на едномесечното обучение и със забавни игри и танци показаха знанията си за буквите, звуковете и цифрите и пресъздадоха сцени от приказки.

На финала на тържеството те изпратиха балон с послание за успех на всички първокласници.

Заместник-кметът на община „Тунджа“ и ръководител на проект „Желани пространства“- Димитър Димитров, връчи на всички участници в лятното училище раница и помагала за първи клас заедно с грамота за успешното обучение, а на финала ги очакваше сладка изненада- торта за почерпка.

В с. Завой децата от лятното училище също получиха награди и грамота и се почерпиха с торта за успешния финал.

В продължение на месец- от 3 август до 3 септември, две групи по 15 деца на 6 и 7 години бяха обучавани от педагог и медиатор в училищата на селата Кукорево и Завой, за да се помогне подготовката им за първи клас.

Дейността „Допълнителна подготовка за равен старт в училище” е част от проект „Желани пространства”- комплексен модел на интегрирани услуги за ранно детско развитие и социално включване в малките населени места“, финансиран по ОП РЧР 2014-2020, приоритетна ос 2 „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване“, процедура BG05M9OP001-2.004 „Услуги за ранно детско развитие“.

Проектът се реализира по Договор за БФП № BG05M9OP001-2.004-0059 с Министерство на труда и социалната политика, който е в размер на 1 545 617,00 лева.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!