Обратно към категорията

Разкриват имунизационен кабинет срещу КОВИД-19 в Ямбол

Добавено на: 08.12.2020 08:13
   

Имунизационен кабинет срещу Ковид-19 предстои да бъде изграден към Регионална здравна инспекция-Ямбол, научи 999 от директора д-р Лиляна Генчева. В него ще бъде нает персонал от лекар и медицинска сестра за цялата 2021 г. В момента, съгласно указанията на Министерството на здравеопазването в Регионалната здравна инспекция извършват финансов разчет за разкриването на този кабинет. Събират се и оферти за закупуването на фризери за съхранение на ваксините. Фризерите трябва да бъдат със стандарти за замразяване от минус 40 до минус 86 градуса, защото се предполага, че първата ваксина, която ще бъде внесена в България е на Пфайзер, уточни д-р Генчева. Фирмата, с която Регионална здравна инспекция ще подпише договор, ще бъде ангажирана, както с доставката и монтажа, така и с поддръжката на фризерите, допълни още директорът.

Сред заболелите по данните от вчерашния ден в страната са още 155 медицински лица в страната. До четвъртък ще бъдат изготвени списъците с всички медицински служители, които са заявили, че ще се ваксинират срещу COVID-19.

За съжаление, процентът на заболеваемостта сред населението не спада.

2764 са общо новорегистрираните заболели с КОВИД-19 в страната, което е над 44 процента от изследваните 6260 с PCR-тестове.

Най-много са новооткритите случаи в столицата и областите Варна, Благоевград, Пловдив, Велико Търново, Русе и Стара Загора.

22 са новите случаи на коронавирус в област Ямбол, които лабораториите са въвели в националната информационна система за вчерашния ден, в област Сливен са 64. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!