Обратно към категорията

Разширяват обхвата на "Синята зона" в Ямбол, вижте още кои улици влизат в нея

   

Разширяват обхвата на

Въвежда се трети етап от разширяването на синята зона в Ямбол
 
От 15 януари се въвежда таксуване за кратковременно паркиране в пет нови обособени зони в Ямбол. Районите са в централната част на града, като мерките целят облекчаване на паркирането и по-уреден достъп до близките административни и търговски обекти, както и до прилежащите жилищни сгради.
 
В разширения обхват на синята зона влизат следните райони:
1. Обособена зона за паркиране на ул. „Елена Янкова“ от кръстовището с ул. „Жорж Папазов“ до кръстовището с ул. „Анка Александрова“, с 12 паркоместа.
2. Обособена зона за паркиране на ул. „Паисий Хилендарски“ от кръстовището на ул. „Елена Янкова“ до кръстовището с ул. „Стилияна Параскевова“, с 13 паркоместа, както и обособена зона, представляваща паркинг на ул. „Паисий Хилендарски“ с идентификатор № 87374.536.20 по кадастралната карта на гр. Ямбол, намиращ се на североизток от кръстовището на ул. „Елена Янкова“ и  ул. „Паисий Хилендарски“, с 10 паркоместа. 
3. Обособена зона за паркиране на ул. „Анка Александрова“ от кръстовището с ул. „Елена Янкова“ до кръстовището с ул. „Стилияна Параскевова“, включително паркинг пред търговски обект „Вилтон“ на ул. „Стилияна Параскевова“, с 11 паркоместа. 
4. Обособена зона за паркиране, включваща  ул. „Константин Иречек“ от кръстовището с ул. „Цар Освободител“ до кръстовището с ул. „Волга“, с 10 паркоместа.
5. Обособена зона за паркиране на ул. „Цар Иван Александър“ от кръстовището с ул. „Бузлуджа“ до кръстовището с ул. „Георги Дражев“ включващи и междублоковите пространства на ул. „Цар Иван Александър“ с 40 паркоместа.

 
Третият етап на режима за платено кратковременно паркиране в „Синя зона“ – Ямбол се въвежда със заповед на кмета на общината от декември 2017 г. Мерките се прилагат спрямо водачи на леки и лекотоварни автомобили с общо тегло до 2,5 тона и на микробуси с до 12 пътникоместа, и важи за делнични дни в часовия пояс от 08.00 до 18.00.
Паркиралите в „синя зона“ водачи могат да заплатят престоя си по избран от тях начин: с таксуване от инкасатор чрез касов бон; предварително закупен билет от паркинг автомат; SMS таксуване на № 1346 за всички мобилни оператори или с  предварително закупен талон.
Живущите в районите, обхванати от новото разширяване на синята зона, които желаят да ползват преференциално паркиране по местоживеене, е необходимо в срок до 15.01.2018г. да подадат заявление в офиса на ОП „Платени зони за паркиране“ на ул. „Александър Стамболийски“ №29. Същото се отнася и за фирми които желаят да паркират в „Синя зона“ чрез служебен абонамент на определено паркомясто. Пресцентър 
 
Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#11 Стоян 08.01.2018 15:56

Защо великият градоначалник не въведе и такса "зараза"? Влизал ли е махалата да види за какво става въпрос? Събори незаконно един блок, колкото да придобие някакво мъжество, асфалтира няколко улички за да може да клъвне някакви проценти от европроектите и дотук. А какво правим с всичките незаконни постройки? Какви данъци събира от тях? Защо ние - коректните трябва да си плащаме данъците и таксите, а бай мангал е толериран и неприкосновен? И сега ще ми увеличава обхвата на синята зона! Защото ние сме коректни, търпеливи и изпълнителни и трябва да му пълним гушата, защото бай мангал не му я пълни. Крайно време е такива измекяри като продажният и подкупен кмет да се храни от държавната хазна по друг начин - в раирани дрехи и между дялани камъни!


#10 ИВАН 08.01.2018 13:17

Само като чуя КМЕТ и ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ ОТ ГЕРБ, ми се повдига. Такова излъчване на некомпетентност и същевременно... НАГЛОСТ!

 

 

#9 4 08.01.2018 13:12

Няма такъв наглец!!!!!!!


#8 Страхил. 05.01.2018 16:09

Днес в 15 часа на паркинга пред "Свети Никола" имаше 5/ПЕТ/ автомобила.

 

 

#7 Господинова 04.01.2018 11:00

Ами вече прекаляват,срамота нямат наяждане целия град синя зона то на какво го прилича,скъпа вода,счупени автобуси и какво още не знам Господин Кмете!


#6 до "и аз" - кметска заповед 04.01.2018 07:58

http://yambol.bg/uploads/aktualno/SINQ_ZONA_21-12-2017.pdf

 

 

#5 Стамов 04.01.2018 05:18

Наглеца си е наглец където и да работи,и за когото да работи.Това важи и за простака.На ромския ни град само синя зона му липсва!!!


#4 и аз 03.01.2018 21:30

посочете ми кметската заповед за разширяване на зоната

 

 

#3 1 03.01.2018 20:22

Няма ли кой да му разшири кафявата точка на този крадец!


#2 И аз 03.01.2018 19:22

Когато жалкият ни кмет падне от власт, дали ще има очи да се покаже по улиците? Той от години е дълбоко скрит от медии, граждани и прочие, а после се обяснява че решавал много проблеми. Той не ги решава, той ги създава! За облекчаване на паркирането аз предлагам следното решение - да се съборят всички офиси в града на една от подопечените му фирми "Баланс 37" и на тяхно място да се построят паркинги!

 

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!