Обратно към категорията

РЗИ и БЧК в Ямбол с кампания срещу СПИН

Добавено на: 30.11.2022 09:33
Снимки: архив
   

За поредна година на 1 декември международната общност ще отбележи Световния ден за борба срещу СПИН. Регионална здравна инспекция-Ямбол и местната червенокръстка организация се включват за пореден път в кампанията.
От 1 до 9 декември РЗИ-Ямбол обявява Седмица на отворените врати за периода и предоставя възможност на всички желаещи да си направят безплатен и анонимен тест за ХИВ и СПИН в лабораторията на РЗИ-Ямбол с адрес: гр. Ямбол, ул. „Димитър Благоев" № 71, РЗИ-Микробиологична лаборатория, с приемно време всеки работен ден от 08:30 до 16:00 ч.
За периода на кампанията служители на РЗИ-Ямбол, съвместно с младежи от местната доброволна организация на Български младежки Червен кръст ще предоставят здравно-образователни информационни материали, картички на граждани.
Аранжирано е табло с плакати и информационни материали за ХИВ/СПИН в сградата на РЗИ – Ямбол.
Ще бъдат раздавани здравно-информационни материали в ОбУ „Д-р Петър Берон“ - гр. Ямбол, СУ „Свети Климент Охридски“- гр. Ямбол, ПГ ЛПЕХТ – гр. Ямбол и ПГ ПСТТ „Н. Й. Вапцаров“ – гр. Ямбол, както и ще се организират обучения от медицинските специалисти в училищата.
Викторина на тема: „Какво знаем и какво не знаем за СПИН“ в СУ „Д-р Петър Берон“ гр. Болярово ще бъде проведена от РЗИ и медицинския специалист в училището.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!