Обратно към категорията

И в селата без пощенски станции пенсионерите ще получат парите си навреме

Добавено на: 02.04.2020 11:10
   

Пенсионерите ще получат навреме парите си дори в малките населени места, в които няма нито банкомат, нито пощенски клон. „Български пощи“ е създала своевременна организация за това, коментира специално за 999 от говорителя на „Български пощи“ Дора Цветкова.

45 са селата в област Ямбол, в които няма пощенски станции, но там пощальоните винаги са срещали съдействието на кметовете и кметските наместници и е осигуряван офис за дните на раздаването на пенсиите.

За съдействие към местните управници апелира и сега Дора Цветкова, най-вече да не се допуска струпване на хора. Пощальоните също са на първа линия в ситуацията на извънредно положение, защото те също се налага да контактуват с много хора, а не трябва да спират работа, за да могат и хората да си получават редовно пратките и парите.

От „Български пощи“ са осигурили маски, ръкавици, дезинфектанти за всички свои служители, но отправят призив и към клиентите си да спазват наложеният ред при влизането в салоните на пощенските станции за изплащане на пенсии; да се спазва безопасно разстояние един от друг (мин. 2 метра); да се носят предпазни средства – маски и ръкавици.

В случай, че клиентът е възпрепятстван да посети пощенската станция за получаване на месечната си пенсия, „Български пощи“ ЕАД за периода на въведеното извънредно положение може да:

- изплати пенсията в дома на пенсионери над 68 години, след подадено заявление в пощенската станция, където пенсионерът получава личната си пенсия;

- изплати пенсия на упълномощен представител на пенсионера, след предоставяне на еднократно изрично пълномощно или нотариално заверено такова;

- изплати срещу подпис пенсия и добавките към нея до двукратния размер от социалната пенсия за старост, без пълномощно, на съпруг (съпруга), на пълнолетни деца или на родители на пенсионера, които следва да докажат това свое качество като представят документите за самоличност на получателя и на пенсионера.

Във връзка с обявеното извънредно положение, за периода на изплащане на пенсиите в пощенските станции ще бъде създадена организация за периода от 7 до 23 април за приоритетно обслужване на клиенти над 60 години от началото на работното време до 12:00 часа, съгласно приложените графици.

Клиентите под тази възраст, както и тези, на които се налага да бъдат обслужвани извън графика за пенсии, трябва да посещават пощенските станции извън този времеви диапазон, допълват от „Български пощи“ и призовават: „Нека бъдем отговорни към здравето на всички!“.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!