Обратно към категорията

Сертифицирани бактерицидни лампи против вируси в Центъра за административно обслужване на Община Ямбол

Добавено на: 17.11.2020 17:35
   

В Центъра за административно обслужване на Община Ямбол са монтирани четири ултравиолетови бактерицидни лампи за по-голяма сигурност за здравето на гражданите и служителите. Лампите са мобилни и при необходимост могат да се местят. Те са изработени от фирма, която притежава богат опит в разработването на множество проекти в областта на светодиодното осветление. Експертите са разработили иновативно за България изделие, което се счита за базов модел и е предназначено за работа в помещения за обществено ползване в административни сгради и могат да работят в присъствието на хора и предпазват в висока степен от заразяване с вируси.

Тестове, проведени в лаборатория „Вирусология“ на Биологическия факултет на Софийски университет „Свети Климент Охридски“ от 17 юли до 20 юли 2020 година, показват, че тези лампи унищожават 99.99 % от вирусите с големината на SARS–CoV-2 /коронавирус/.

Ултравиолетовите бактерицидни лампи са сертифицирани съобразно действащите директиви и нормативна уредба и вече са успешно реализирани на външни пазари - Гърция, Франция, Германия, Белгия, Северна Македония.

Превантивните антивирусни мерки се налагат във връзка с епидемиологичната обстановка.

Община Ямбол препоръчва и на други общински и държавни структури, на места за обществено ползване, при желание, също да използват бактерицидни лампи.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!