Обратно към категорията

ЩЕ ПЛАЩАМЕ "ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ" НАВЕДНЪЖ

   

Image

Промяна в Кодекса за застраховането, гласувана от правителството предвижда забрана на маркирането на автомобилите със стикери за застраховката „Каско". Освен забраната на стикерите кабинетът е одобрил и идеята на МВР, според която застраховката „Гражданска отговорност" ще се плаща наведнъж и няма да има възможност за плащане на вноски, съобщи вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков. По думите му двете решения са в полза на прозрачния пазар.
С глоба от 50 лева ще бъде наказван всеки шофьор на автомобил, който допусне залепване на стикер за застраховка върху колата си. На застрахователите пък ще бъде налагана имуществена санкция от 30 000 до 60 000 лева. Финансовият министър Симеон Дянков не обясни как ще се действа спрямо автомобилите с вече залепени стикери.

Колкото до новото правило за плащане на Гражданската отговорност, застрахователите признават, че в условия на криза за част от потребителите плащането наведнъж ще бъде проблем, но това е добра мярка за бранша. С нея ще се покрие и по-голям обхват на платили задължителната застраховка, което е и изискване от ЕС.
Облекчението за разсрочено плащане е предпочитано от водачите.
Министър Дянков отказа да коментира евентуалните затруднения за плащането наведнъж в условията на криза. Вицепремиерът обясни, че МВР и експертите му са направили подробни анализи и той вярва, че са си свършили добре работата.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!