Обратно към категорията

След множество граждански протести най-после ремонтират пътя Калчево-Победа-Челник

Добавено на: 03.07.2020 13:13
   

Днес започва ремонтът на 6,7 км от път II-53 Калчево - Победа - Челник, между 161-ви и 168-ми км, в област Ямбол, съобщават от Агенция Пътна инфраструктура.

Припомняме, че през януари жители на няколко ямболски села отново излязоха на протест срещу окаяното състояние на пътя Калчево-Победа-Челник.

Най-потърпевши от състоянието на второкласния републикански път са жителите на селата Победа и Челник, но от лошото състояние на пътя се оплакват и от Стара река, Козарево и Калчево.

Второкласният път е най-късата връзка между Ямбол и Бургас и Южното Черноморие и е предпочитан маршрут от тежкотоварния трафик от и към пристанище Бургас. По направлението за Средец и Бургас се ползва като алтернативен маршрут на автомагистрала „Тракия“. В ремонта на отсечката, която не е обновявана от 1976 г., ще се вложат 14 млн. и 700 хил. лв. от бюджета на АПИ.

Строителните работи включват нова асфалтова настилка, подобряване на отводняването, ремонт на водостоци, нова маркировка и пътни знаци. Срокът за изпълнение е до края на т. г.

Ремонтът е разделен на два етапа. Първият, който започва днес, е за отсечката между селата Калчево и Победа. По време на ремонтните дейности движението в участъка се пренасочва по обходен маршрут: от Калчево по третокласния път ІІІ-5308 Калчево – Саранско и по общинския път за с. Победа. След завършването на отсечката ще започне и вторият етап от ремонта между селата Победа и Челник.

В област Ямбол от началото на юни се ремонтират и още 8,6 км от път II-53 Сливен – Ямбол между Крушаре и Ямбол.

Ремонтните работи се изпълняват от пътноподдържащата фирма на републиканските пътища за област Ямбол, съобщават от АПИ.

Снимката е илюстративна


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!