Обратно към категорията

СЛЕД РЕПОРТАЖ НА 999 ОБЩИНАТА СЕ СЕТИ ДА НАПРЪСКА СРЕЩУ КЪРЛЕЖИ В ЯМБОЛ

   

СЛЕД РЕПОРТАЖ НА 999 ОБЩИНАТА СЕ СЕТИ ДА НАПРЪСКА СРЕЩУ КЪРЛЕЖИ В ЯМБОЛ

видео
На 23 май публикувахме репортаж, от който става ясно от разказите на жители на Ямбол, че в града не е пръскано за кърлежи. В него лекар заявява, че случаите на ухапани от кърлежи тази година се увеличават. 

В прессъобщение на ямболското кметство се твърди, че третирането на площите е започнало на същата дата. Съвпадението е случайно, може би!?

Обществените територии в град Ямбол са обработени против кърлежи. В периода от 23 до 28 май бе извършена дезакаризация, като мерките обхванаха Градския парк, лесопарк „Боровец“, районите на всички детски ясли и градини, училищата, зоните за отдих и междублоковите пространства в цялата община, както и промишлената зона.
Днес предстои извършването на т.нар. ларвицидна дезинсекция срещу комари, при която се третират места за развъждане (биотопи) по поречието на река Тунджа. 
До края на седмицата ще бъдат обработени и всички пясъчници, ползвани за игра от децата. Извършва се прекопаване, разрохкване и дезинфекция на площите с пясък.
За 6 юни са планирани мерки по дезинсекция в целия град. Пръсканията срещу комари ще обхванат централна градска част, всички жилищни квартали, Градския парк, парк „Боровец“, също и тревните площи пред гробищния парк.Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!