Обратно към категорията

Сливен: Обезопасени са шахти на „Електроразпределение юг“ до поставянето на капаци от дружеството

Добавено на: 28.04.2023 16:37
   

Община Сливен обезопаси две колекторни шахти с липсващи капаци в локалното платно на бул. „Илинденско въстание“, в посока към светофарите преди жп гарата в града.

Това стана след  сигнал, подаден от гражданин в късните часове на 27 април, за „отворена“ шахта в посочения район. Общински екип реагира незабавно. Оказа се, че шахтите са две. Бяха извършени необходимите действия за обезопасяването им още същата вечер. При извършената проверка тази сутрин се установи, че техен собственик е „Електроразпределение юг“. Дружеството увери, че са предприети мерки, но те изискват технологично време и новите капаци ще бъдат поставени до десетина дни“, съобщи инж. Снежана Кънева, началник на отдел „Сигурност и управление при кризи“.

Община Сливен благодари на гражданина, подал сигнала, както и на всички, които своевременно информират за подобни проблеми. Предприемат се незабавни мерки за обезопасяване, за да бъдат предотвратени инциденти,  до окончателното елиминиране на риска от собственика на съоръжението.

Всички шахти в Сливен, с изключение на дъждоприемните, са собственост на експлоатационните компании за доставка на ел. енергия, интернет, на фирмите „В и К – Сливен“, „Топлофикация – инж. Ангел Ангелов“ и др. От началото на годината досега Общината е реагирала на десетки сигнали при добро взаимодействие с дружествата. В резултат на това през периода „Електроразпределение юг“ възстанови над 20 липсващи капаци.  А възстановените капаци от „В и К – Сливен“ само през последните дни са над 5.

От януари досега Общината е възстановила и над 30 решетки на дъждоприемни шахти, в някои от случаите – повторно.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!