Обратно към категорията

Строителните дейности по изграждането на кръстовище с кръгово движение по "Обходен път ЮГ" в Ямбол напредват

Добавено на: 26.03.2021 07:50
   
"Напредват строителните дейности по изграждането на кръстовище с кръгово движение на "Обходен път ЮГ" в Ямбол.", написа кметът на Ямбол Валентин Ревански в профила си във Фейсбук. При подходящи метеорологични условия се предвижда пусковият срок да бъде до края на месец март 2021 година.

Изграждането на такъв вид кръстовище на това място ще осигури по-добра пропускливост на трафика и висока степен на безопасност за всички участници в движението. Участъкът се характеризира и с висока концентрация на ПТП.

"Вчера, заедно с инж. Костов - директор на Областно пътно управление-Ямбол и с автомобилния инструктор от нашия град г-н Станчев, който премина в този момент и спря, разгледахме обекта. За един участък имаше съмнение, че не е с достатъчна ширина за преминаване на тежкотоварни автомобили. Участъкът в най-тясната си част е 3,75 метра, а широчината на камион е 2,48 метра.
По време на нашия престой без затруднение премина и товарен автомобил с ремарке. Този участък е част от маршрута на пешеходния поток от граждани към Гробищния парк в Ямбол. Проектът трябва да бъде съобразен с този факт, за да могат гражданите отиващи в тази посока да се движат безопасно.
Със сигурност ще има и различни мнения, но е важно да се вземе предвид и пешеходният трафик, за да бъде осигурена неговата безопасност, защото пешеходците са най-уязвимите участници в движението по пътищата.", коментира още Ревански.

Кръговото кръстовище е най-ефикасно и най-ефективно средство за осигуряване на безопасност при пътните възли. То се е доказало като ефективна мярка за провеждане на транспортните потоци при сравнително малки транспортни задръжки.

Тези съоръжения постигат по-ниска относителна скорост на МПС, преди всичко поради наличие на кривина на влизане, т.е. подходът трябва да ограничи скоростта, така че водачите да могат да изпълнят безопасно придвижването си. Освен това кръговите кръстовища имат и екологично предимство, защото автомобилите отделят много по-малко изгорели газове при преминаването им.

Това са част от предимствата на тези съоръжения.

Кръговото кръстовище ще бъде с 24 метра вътрешен диаметър и 40 метра външен, предвидени са и пешеходни пътеки.
Проектът е на Агенция "Пътна инфраструктура" към Министерство на регионалното развитие и благоустройството, а средствата са осигурени от държавния бюджет.

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!