Обратно към категорията

Съдилищата от Ямболския съдебен район отчитат дейността си

Добавено на: 30.03.2023 14:44
   

Отчетът за дейността на съдилищата от съдебния район на Окръжен съд - Ямбол през 2022 година ще бъде обсъден на общо събрание на съдиите на 31.03.2023 г.

От данните в отчета, който вече е публикуван в интернет-сайта на Окръжен съд - Ямбол става ясно, че през 2022 г. в съдебния район са постъпили за разглеждане общо 7 555 дела, които в преобладаващата си част са решени в 3-месечен срок. Свършените дела общо за съдилищата от съдебния район са 7 699. През годината са осъдени 1076 лица.

Всички съдебни актове са изготвени в сроковете по ГПК и НПК, като такива, изписани извън тези срокове, са единици и са само по дела с правна и фактическа сложност. Нисък е и процентът на отменените при обжалване съдебни актове, което говори за качеството на правораздавателната дейност, осъществявана от всички съдилища в съдебния район на Окръжен съд – Ямбол - Окръжен съд – Ямбол, Районен съд – Ямбол, Районен съд – Елхово и Районен съд – Тополовград.

Средната натовареност на съдиите, спрямо броя на делата за разглеждане е 28,92, а спрямо всички свършени дела е 24,63.

В районите съдилища от съдебния район са извършени 13 189 вписвания. Бюрата за съдимост са издали общо 13 613 справки и свидетелства и за съдимост.

Събраните суми от държавните съдебни изпълнители в съдебния район са 931 275 лв.

Отчетът за дейността на съдилищата от съдебния район на Окръжен съд - Ямбол съдържа и подробен анализ, според който, делата се отлагат винаги основателно, с мотивирано определение на съда, като новото насрочване става в кратки срокове при спазване разпоредбите на ГПК и НПК. Пълният доклад за дейността на съдилищата от Ямболския съдебен район през 2022 година е публикуван на интернет-сайта на Окръжен съд - Ямбол и е достъпен за всеки, който иска да се запознае с него.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!