Обратно към категорията

Съдът потвърди санкция от 84 хиляди лева за Община Елхово

Добавено на: 28.04.2020 09:44
   

Административен съд-Ямбол потвърди решение на Управляващия орган на оперативна програма „Региони в растеж“ от януари тази година, с което на община Елхово е наложена санкция от 84 хиляди лева по проекта за „Повишаване на енергийната ефективност на сградата на Регионална дирекция „Гранична полиция“-Елхово.

Причината за наложената финансова корекция е поставяне на изискване към участниците в процедурата по Закона за обществените поръчки техническият ръководител да притежава квалификация „строителен инженер“, „инженер“ или „архитект“, респ. да притежава средно образование с четиригодишен курс на обучение и придобита професионална квалификация в областите „Архитектура и строителство“ и „Техника“. Това е необосновано ограничаване на кръга на потенциалните участници в процедурата на свободната конкуренция, осигуряването на която е основен принцип при възлагането на обществени поръчки, категорични са от строителното министерство. Отделно, е установено, че има неправомерно отстранени участници по всички обособени позиции в конкурсната процедура.

Санкцията е наложена при спазване на всички законови процедури, отсъди Административен съд-Ямбол. Община Елхово е осъдена да заплати на Министерство на регионалното развитие и благоустройството сумата от 4287 лева /четири хиляди двеста осемдесет и седем лева/, представляваща направени разноски по делото. Срокът за обжалване на това съдебно решение изтича на 7 май.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!