Обратно към категорията

"Топъл обяд" в училищата в селата Завой и Крумово

Добавено на: 02.12.2019 14:19
   

От 02.12.2019 г. в Община „Тунджа“, стартира проект „Топъл обяд“ по Програма „Топъл обяд” на Партньорска мрежа за благотворителност. Партньори по проекта са Община „Тунджа” и Областния съвет на Български червен кръст, гр. Ямбол. Дейностите по проекта ще се реализират за единадесета поредна учебна година в двете общински начални училища- НУ „Васил Левски”, с. Завой и НУ „Св. Климент Охридски”, с. Крумово.

В началните училища „Васил Левски”, с. Завой и „Св. Климент Охридски”, с. Крумово през настоящата 2019/2020 учебна година се обучават около 80 ученици от І до ІV клас, по-голяма част от които са от ромски етнически произход или са в неравностойно социално положение.

Подборът на целевата група се извършва на база предварително разработени от БЧК критерии /деца сираци или полусираци, деца с увреждания, деца от социално слаби семейства с доход на член от семейството 80% от минималната работна заплата, редовно посещаващи учебни занятия/ на основание Правилника за предоставяне на храна в обществени трапезарии.

Чрез съвместния проект на Община „Тунджа” и Областния съвет на БЧК-Ямбол на учениците се осигурява безплатно здравословно обедно хранене в рамките на 75 учебни дни в периода от 2 декември 2019 г. до 31 март 2020 г. за общо 80 ученика.

Основна цел на проекта е повишаване на здравния статус и качеството на живот на учениците чрез обезпечаване на рационално и балансирано хранене през тежките зимни месеци.

Проектите „Топъл обяд” доказаха своята ефективност и ефикасност през предходните учебни години. Чрез дейностите се подкрепят, както учениците, така и техните семейства. Реализират се мерки за превенция на отпадането на учениците от образователната система.

Параметрите на партньорството и съфинансирането на проекта е на база броя на учениците от целевата група и броя на учебните дни в периода от 02.12.2019 г. до 31.03.2020 г.

Очакваното съфинансиране от Община „Тунджа” включва разходи за 50 на сто от общата стойност за храна на учениците, както и за администрирането на проекта- до 8 на сто от общата стойност на направените разходи за храна.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!