Обратно към категорията

Трето издание на Конкурс за певческо изкуство „Белканто“

Добавено на: 25.09.2020 08:31
   

На  3 и 4 октомври 2020 г. Студия по изкуствата „Белканто” ще реализира третото издание на Конкурс за певческо изкуство „Белканто“ със съдействието на Община Ямбол. Конкурсът цели да стимулира детското творчество, талант и артистичност, да представя творческите постижения на солисти от България и чужбина, както и да популяризира най-добрите образци на вокалното творчество на български и чуждестранни композитори и изпълнители.

За трета поредна година сцената на конкурса ще приветства млади и талантливи изпълнители от София, Варна, Пловдив, Бургас, Поморие, Несебър, Велико Търново и други градове, разпределени по възрастови групи  в две основни вокални категории – „Поп пеене” и „Класическо пеене”. Освен индивидуални изпълнители в тазгодишното издание на конкурса се въвеждат и категории за ансамбли.

В категория „Поп пеене” допуснатите кандидати за участие се представят с репертоар от две песни, в два тура: І-ви тур – песен на български език от български автори или на роден език /за чуждестранните участници/; ІІ-ри тур – песен по избор.

В категория „Класическо пеене” участниците представят ария от оперния или оперетния репертоар в І-ви тур и художествена песен, романс или ария от мюзикъл във ІІ-ри тур.

Младите изпълнители ще бъдат оценявани от професионално жури в следния състав: за категория „Поп пеене” председател е Еделина Кънева /оперна прима, солист на ДМТ „Стефан Македонски”, педагог, продуцент/; членове: Вида Пиронкова – композитор, пианист, журналист и писател; Нора Караиванова – поп изпълнител.

В категория „Класическо пеене” председател на журито е Еделина Кънева; членовете са Марчо Апостолов – тенор, солист на ДМТ „Стефан Македонски”, носител на приза „Кристална лира”; Георги Динев – тенор, режисьор, актьор.

Участниците в категория „Поп пеене” ще получат оценка и от детското жури, съставено от възпитаници на Студия по изкуствата „Белканто”.

Във всяка категория и възрастова група ще бъдат присъдени следните награди:

Първо, второ и трето място, поощрителни награди, награда на детското жури, награди на спомоществователи, спонсори, фирми, медии, организации и др., Гран При за всяка от двете категории.

На 3 октомври програмата включва конкурс в категория „Поп пеене”. Младите певци ще се изявяват в зрителната зала на Община Ямбол.

На следващия ден е конкурсът в категория „Класическо пеене” ще се проведе в зала „Съвременност”  на Културно-информационен център „Безистен“.

В 14: 30 часа е пресконференция на журито от двете категории.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!