Обратно към категорията

Церемония по награждаване на изявени дейци на просветата и културата в Ямбол

Добавено на: 26.05.2020 16:01
   

На церемония в Културно-информационен център „Безистен“ кметът на Община Ямбол Валентин Ревански и заместник-кметът Енчо Керязов връчиха наградите по повод Деня на българската просвета и култура и славянска писменост.

"Днес най-голямото предизвикателство пред образователната система е свързано с подобряване условията на труд и възнагражденията на преподавателите.

Вашата професия винаги е била важна за всеки един от нас, защото качественото образование е една от основните предпоставки за развитието на всяко едно общество.

Aко искаме да имаме добри учители и в бъдеще, всички вие трябва да усещате нашето доверие! Авторитетът на българския учител трябва да бъде признат, за да може държавата да гарантира по-добра образователна система.", подчерта в приветственото си слово кметът на Ямбол Валентин Ревански.

С престижното отличие за образование и наука на името на Ради Иванов Колесов в категория „Гимназиален етап“ бяха отличени г-жа Валентина Попова-Енчева - старши учител по химия и опазване на околната среда в ПМГ „Атанас Радев и инж. Ангел Узунов – помощник-директор по административно-стопанската дейност в ПГТ „Иван Райнов“. В категория „Педагогически специалисти с ръководни функции“ с високия приз беше удостоена инж. Теодора Сулева – директор на Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии. За цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на образованието награда на името на Ради Иванов Колесов получи г-н Димитър Чамов – старши учител по физическо възпитание и спорт в Езикова гимназия „Васил Карагьозов“. Колективната награда за преподавателски екип тази година беше връчена на НУ „Проф. Нойков“.

С почетен знак „Герб на Община Ямбол“ бяха удостоени: г-жа Стоянка Стефанова - старши учител по Музика и изобразително изкуство в ЕГ „Васил Карагьозов“, Йорданка Йорданова – магистър по начална и училищна педагогика, старши учител в ОУ „Николай Петрини“, Радостина Грозева – магистър по български език и литература, старши учител в ОУ „Николай Петрини“, Детска градина „Червената шапчица“ и Димитър Димитров – активен читалищен деятел.

Високото отличие за култура на името на Жорж Папазов ще бъде връчено на българския художник, график и илюстратор Иван Димов на Тържествената сесия на Общински съвет Ямбол в Деня на Ямбол – 8 юни, понеделник.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!