Обратно към категорията

ЦИК разреши споровете за местата в РИК за Ямбол и Сливен

Добавено на: 25.09.2021 10:07
   

Коалиция „БСП за България“ получи мястото за секретар в Районна избирателна комисия – Ямбол, научи 999. С решение на Централна избирателна комисия от 24 септември на тази длъжност е назначена адвокат Яна Първанова. Местата за заместник-председатели са разпределени на коалиция „ГЕРБ-СДС“ и Коалиция „Демократична България – Обединение“  и съответно се заемат от адвокат Ани Канева и адвокат Николай Начев.

Това бяха единствените спорни въпроси след проведените консултации с представители на парламентарно представените групи при областния управител на Ямбол.

Председател на Районната избирателна комисия ще е Милко Димитров от ПП „Има такъв Народ“. Партията ще има още двама членове - Катя Апостолова и Веса Ефева.

Коалиция  „ГЕРБ-СДС“ също ще има 3 представители – освен Ани Канева, в състава на комисията влизат отново Димитър Събев и Емилия Марчева.

От името на Коалиция „БСП за България“ за член на РИК е назначена и Биляна Кавалджиева.

Вторият представител на Коалиция „Демократична България – Обединение“ е Нели Стоянова.

Представителите на Партия „ДПС“ са Лора Каламерова и Мима Атанасова. От Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ като член е назначена Мариана Гърдева.

И в Сливен съставът на РИК беше определен от Централната избирателна комисия след спора между представителите на партиите. Председател ще е Елизабет Кендерян от ПП „Има такъв Народ“. Заместници – Росица Тодорова от коалиция „ГЕРБ-СДС“ и Пепа Митева от Коалиция „Демократична България – Обединение“, а секретар – Севда Османова от ДПС. Останалите партийни коалиции получават места за членове.   

Районните избирателни комисии встъпват в правомощията си на 25 септември.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!