Обратно към категорията

Творческа вечер с Христо Карастоянов организират в Безистена

Добавено на: 26.02.2020 07:59
   

В културно-информационния център "Безистена" в Ямбол днес ще се състои творческа среща с писателя Христо Карастоянов по повод на неговата 70-та годишнина. Срещата е организирана от община Ямбол, ИК "Жанет 45", Дружеството на писателите - Ямбол, и ще започне от 18 ч. Специален гост е издателката Божана Апостолова. Книгата "Кукувича прежда" от Христо Карастоянов ще бъде представена от Красимир Лозанов, редактор на изданието.

В навечерието своя 70-ти рожден ден – на 21 февруари, писателят Христо Карастоянов беше представен в Литературния клуб на Столичната библиотека в поредицата „Разказвач на месеца“.

Христо Карастоянов е роден на 22 февруари 1950 г. в Тополовград. Работил е като редактор във вестници, като драматург и директор на Държавния куклен театър в Ямбол и др. Сега е пенсионер. Негово е откритието, че светът е малък, но Ямбол е голям.

Текстове на Карастоянов са включвани в различни антологии у нас и в чужбина. По негови разкази е заснет игрален филм: „Следвай ме” (2003) на режисьора Дочо Боджаков.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!