Обратно към категорията

Тържествен ден в 42 механизиран батальон гр. Ямбол

Добавено на: 31.08.2023 14:29
   
С тържествена церемония на 30.08.2023г. на строевия плац във военно формирование 52590 гр.Ямбол, досегашният командир на 42 механизиран батальон подполковник Велин Кехайов сдаде длъжността „Командир на военно формирование 52590” на ВрИД командира на формированието майор Златко Белев. Подполковник Кехайов сдаде и длъжността „Заместник-командир на Бойна група за изпълнение на дейности по усилена бдителност на Алианса” на майор Иван Иванов – заместник-командир на военно формирование 52590.
След сдаването и приемането на представителното знаме на 42 механизиран батальон бригаден генерал Станимир Христов – командир на Втора Тунджанска механизирана бригада, благодари на подполковник Кехайов за проявения професионализъм, за приноса и всеотдайността по време на досегашната служба. Той изрази увереността си, че с преминаването му на по-висока длъжност ще представи на ниво себе си и Сухопътните ни войски. В знак на благодарност му връчи плакет, монета на командира, поздравителен адрес, грамота и картина, след което подполковник Кехайов отвърна с благодарност за положителната оценка и подкрепата. Подполковник Кехайов се обърна към личния състав на батальона и изказа своята признателност за техния устрем и висок боен дух.
В рамките на състоялата се церемония, в обръщението си бригаден генерал Христов пожела успехи както на новия временно изпълняващ длъжността командир на 42 механизиран батальон – майор Златко Белев, така и на майор Иван Иванов – новият заместник-командир на Бойна група за изпълнение на дейности по усилена бдителност на Алианса. Той подчерта техните качества на млади офицери, подготвени за успешно изпълнение на задачите и утвърждаване авторитета на бригадата.
Личният състав премина инспекторско изпитване и след тържествен марш се състоя официалното подписване на акта от приемащ и сдаващ длъжност и утвърждаването му от бригаден генерал Христов.
Гост на церемонията бе полковник Микеланджело Дженки – командир на „Многонационална бойна група България”. Присъстваха още комадирът на 20 самоходен артилерийски дивизион подполковник Георгиев, както и командирът на 301 артилерийски дивизион подполковник Димитър Колев.
След церемонията, в неформална среща, подполковник Кехайов не наруши традицията на командването и щаба на батальона и се сбогува сърдечно с неговия състав и с ротните командири, като им благодари за отдадеността през изминалите 3 години.

Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!