Обратно към категорията

Тържествено отбелязаха националния ни празник и в Болярово

Добавено на: 03.03.2023 09:54
   

145-тата годишнина от Освобождението на България и Националния празник - 3 март, бяха тържествено отбелязани в Болярово. В официалната церемония пред Паметника на загиналите във войните боляровци взеха участие представители на местната власт, всички институции, граждани и организации.
В обръщението си кметът на общината Христо Христов припомни, че подписаният на 3 март 1878 г. Санстефански мирен договор сбъдва мечтата на нашите възрожденци всички българи да живеят в една свободна държава. Четири месеца по-късно Берлинският договор отново разкъсва България и връща голяма част от нея под османско управление. Но събитията от пролетта на 1878 г. остават непреходното българско Възкресение, вдъхват решителност за последвалите народни борби и за Съединението между Княжество България и Източна Румелия, а след това и за обявяването на Независимостта на Родината ни.
Венци и цветя в знак на признателност към героите на България бяха поднесени от кмета на общината и общинската администрация, Общинския съвет, екипите на детската градина и училищата, полицейския участък, местни партийни структури, много граждани.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!