Обратно към категорията

Ученически велопоход за празника на Болярово

Добавено на: 05.09.2019 17:15
   

На 5 септември 2019 година се проведе поредното празнично мероприятие, предхождащо празника по повод 45 години от обявяването на Болярово за град. Това беше велопоход за ученици над 10 години, организиран от община Болярово, съвместно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни с председател Мария Чанева (секретар на община Болярово) е секретар Любослав Ценов.

Походът беше с маршрут от сградата на „Младежки дом“ до Християнския кръст край град Болярово и обратно (общо 10 км). Пред тръгването на децата бе проведен инструктаж от представител на полицейския участък, а успех им пожела госпожа Чанева – секретарят на общината.

Вълнуващ бе преходът до 22,5 метровия християнски кръст над града за учениците от боляровското училище. Освен тях с радостно вълнение се включиха и гостуващи през лятната ваканция деца в Болярово. Бяха придружени от две полицейски коли, медицинско лице и микробус на община Болярово. Редом с децата караха Любослав Ценов и още един придружаващ.

Стигайки до крайната си цел, в местността „Бахтепе“, където се издига християнския кръст, децата си направиха снимки за спомен, на фона на гледката на града. Там получиха по един сандвич и минерална вода, осигурена от организаторите.

След успешното си завръщане децата бяха все така ентусиазирани и усмихнати, доволни от спортния си ден и дори имаха време да посетят друго празнично мероприятие – кукленият театър, организиран отново за децата и гостите на град Болярово.
Лора Величкова/Пресцентър


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!