Обратно към категорията

Ученици и преподаватели представиха работата си по проект „Променяме се с климата“

Добавено на: 14.06.2023 10:44
   

Регионална заключителна конференция за представяне на реализираните училищните проекти и кампании по проект „Променяме се с климата“ се проведе на 12 юни в залата на Община „Тунджа“. Домакин на конференцията беше ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Веселиново, което е сред седемте училища партньори по проекта от цялата страна.

Кметът на Община „Тунджа“ Георги Георгиев изрази задоволство за участието на тунджанското училище в проект по толкова значима тема, каквато е изменението на климата, и ги поздрави за осъществените кампании, за реализацията на които е съдействала и общината.

По проект „Променяме се с климата“ в страната са реализирани 32 инициативи, в които са се включили 25 училища и 2595 ученици.

Пред всички участници в заключителната конференция отново беше представен новият образователен портал – „Климадапт“, създаден по проекта, който ще заработи скоро и ще обхване широк набор от информационни и образователни материали. Той ще бъде полезен наръчник за образователните институции в работата им с учениците, свързана с промените в климата.

ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Веселиново представи реализираните ученически проекти и кампании. Резултатът по единия от тях е изготвена „Зелена книга на община Тунджа“ за защитените растителни и животински видове и местообитанията им. Вторият проект е „Да построиш своя зелен дом“. Разказано беше и за кампанията „Да помогнем на планетата“, в която ученици, преподаватели и родители от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Веселиново и НУ „Васил Левски“ с. Завой почистиха пространство на изхода на с. Веселиново, засадиха цветя и залесиха.

Представени бяха и ученическите проекти на ОУ “Любен Каравелов“ гр. Ямбол, на НУ „Васил Левски“ с. Завой и на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ с. Скалица, учениците на които изненадаха всички и с екологично ревю.

Участниците в конференцията обсъдиха възможностите за продължаване на кампаниите на местно ниво и през следващата учебна година и предложението най-добрите от ученическите проекти да станат част от новия образователен портал - „Климадапт“.

Проeктът „Променяме се с климата“ се изпълнява с финансова подкрепа в размер на 190 340 евро по Програма „Опазване на околната среда и климатични промени“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и съфинансирана от българската държава.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!