Обратно към категорията

Училищна Телерик Академия продължава приема за безплатни обучения по информационни технологии за ученици в Ямбол

Добавено на: 29.09.2020 16:54
   

Училищна Телерик Академия - най-мащабната безплатна инициатива за обучение на ученици по информационни технологии от първи до дванадесети клас, продължава приема за учебната 2020-2021 година в сто и десет школи в тридесет и три града в България.

Деца и младежи от четвърти до дванадесети клас ще имат възможност да се обучават в безплатни школи по дигитални науки и разработка на игри в Ямбол.

От кандидатите не се изискват предварителни познания по програмиране. Учениците от четвърти до дванадесети клас могат да кандидатстват през сайта на Училищна Телерик Академия - www.telerikacademy.com, както и да се явят на входен изпит онлайн до 11 октомври.

Изпитът включва 30 логически задачи под формата на тест и е с продължителност 45 минути.

Обученията стартират в началото на ноември и ще се провеждат до юли 2021 г., а форматът им (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи. Учениците могат да вземат участие в една от интерактивните програми в областта на дигиталните технологии и програмирането, всяка с продължителност 100 учебни часа и отговаряща на тяхната възраст и интереси.

Програмите в Ямбол се реализират в сътрудничество с Общински детски комплекс, със съдействието на Община Ямбол и спонсори.

„За да растат подготвени в контекста на съвременния технологичен свят, учениците трябва да усвоят ключови дигитални умения, които ще ги направят успешни сега и за в бъдеще. Пандемията и преминаването на цялата образователна система онлайн през изминалата учебна година само ускориха тази тенденция. Затова сега разширяваме значително мащаба на Училищна Телерик Академия – ще присъстваме за първи път в тридесет и три града, обхващайки 75% от областите в България. Така целим да осигурим достъп на все повече деца от различни населени места до безплатно, модерно ИТ обучение“, коментира Петър Шарков, изпълнителен директор на Училищна Телерик Академия.

С практическа насоченост и модерна програма, обучението за ученици от осми до дванадесети клас подпомага кариерната им ориентация и тяхната последваща професионална реализация. Те ще осъществяват „Разработка на игри“, в която се научават да програмират, докато създават компютърни игри.

Програмата за учениците от четвърти до седми клас включва интерактивни обучения, предоставени на разбираем за децата език, развиват логическото мислене, креативността и дигиталните им умения. По-малките ученици могат да избират между „Разработка на игри“, в която се научават да програмират, докато създават компютърни игри и „Дигитални науки“, където разбират какво стои зад новите технологии и как да ги управляват.

Интерактивните обучения на Училищна Телерик Академия развиват логическото мислене и креативността на учениците, техните умения за решаване на проблеми и дигитални компетенции. Придобитите познанията са полезни за всички сфери на развитие и професии, включително и в един от най-перспективните сектори у нас – информационните технологии. След успешно завършване учениците получават сертификат от Училищна Телерик Академия, а през следващата учебна година могат да продължат обучението си в по-високо ниво или друга нейна програма.

От създаването ѝ през 2010 година до днес тя е обучила над 12 000 деца и младежи на възраст между седем и осемнадесет години на програмиране и дигитални науки. Като въоръжава учениците с ключовите дигитални умения и развива тяхното логическо и креативно мислене, Училищна Телерик Академия им помага да се трансформират от консуматори на технологиите в техни създатели, търсени професионалисти и дигитални лидери. Нейната мисия е да подготвя следващите поколения за професиите на дигиталното бъдеще с интерактивни програми, достъпни за всички ученици.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!