Обратно към категорията

Учителите с петиция срещу задължението да посещават домовете на отсъстващи от клас деца

   

Учителите с петиция срещу задължението да посещават домовете на отсъстващи от клас деца

Близо 5000 гласа подкрепа е получила онлайн-петицията на учители от страната срещу идеята на просветното министерство от следващата учебна година педагозите да обикалят ежедневно домовете на деца, отпаднали от образователната система с цел да  бъдат върнати в нея. Автори на петицията са учители от 3 фейсбук-групи, в които по техни данни, членуват 28 000 педагози. 
 
"Работното място на учителя е училищната сграда, липсва ясна дефиниция на термина деца в риск от отпадане, готови сме да търсим правата си по съдебен път", пишат в петицията педагозите. Те недоумяват въз основа на какво е решено да бъдат придружавани два пъти седмично от полицай при посещенията в домовете на децата и питат - ако полицаят не разполага със заповед за обиск - на какво основание ще изискват от семействата да бъдат допускани в жилищата им?  
 
Педагозите твърдят още, че се създават условия за пораждане на допълнително напрежение в учителските колективи, на лоша колегиална атмосфера и на още по-дълбоко недоверие между учителите и родителите. 
 
С позиция по темата излезе председателят на Съюза на работодателите в системата на народната просвета Диян Стаматов.  Според него в училищата трябва да има специалист за бърза и директна връзка с родителите  на деца с неоправдано отсъствие. 
 
Стаматов допълва, че е време парламент и общини да се замислят за санкция на родителите, които не гарантират посещението на децата им в училище. 

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!